Logo_Expedition_Fight_Childood_Cancer_Pierre2everest_2025_Flag_Blue_Yellow_White.png

Det sista virtuella berget i Climb of Hope

Det häftigaste äventyret till Mount Everest

Pierre2Everest Expedition Fight Childhood Cancer 2024

Redan när jag började ta mig ner från Mount Everest 2010 började jag planera min nästa resa. Resan tillbaka från Katmandu blev försenad på grund av min expeditionskollegas tragiska död på berget. Det fanns en hel del saker att göra, inklusive ett förhör på den japanska ambassaden, för att förvissa sig om att inget brott begicks.
 

Hemma började jag min åter acklimatisering och under detta funderade jag på hur jag skulle finansiera min nästa expedition för att få en ny chans att nå världens tak. Jag tänkte mycket på Göran Kropps cykeltur 1996. Han cyklade från Stockholm till Himalaya och jag minns när det sändes i TV-nyheterna. Själv har jag växt upp med en motorcykel mellan benen och att köra i Göran Kropps cykelspår vore både spännande och en ära, tänkte jag.
 

Det har gått mer än 10 år sedan min Mount Everest-expedition, men jag har aldrig gett upp tanken på att komma tillbaka och lyckas. Nu är det dags för revansch!
 

Det här är också tillfället då alla deltagare i Climb of Hope virtuellt bestiger Mount Everest samtidigt som jag. Det är nu som jag hoppas att insamlingsmålet är klart och att varje steg på berget ger lite extra tillskott till insamlingen, det skulle vara helt fantastiskt.   

Den här gången har jag även ett crew som backar upp mig på sina olika sätt. Björn Reich Husberg är vid min sida på hela resan genom alla länder som säkerställer att sponsorer och partners får bästa möjliga resultat och förplanerar samt styr upp lokala marknadsinsatser. Bland annat att besöka barnsjukhus och sprida expeditionens budskapet medialt. 

Det här kommer att bli den mest spännande äventyrsresa du kan tänka dig i kombination med klättringen av Mount Everest.

 

Vi kommer att köra motorcykel från Stockholm till Mount Everest 2024. Där rullar vi in i bace camp på en höjd av 5300 meter. Där tar jag mig an Mount Everest från nordsidan i Tibet. 

När tillfälle ges, kommer jag att sända live från Mount Everest. Det kommer garanterat att bli mycket känslosamt mellan stunderna.  När jag inte har kontakt och har möjlighet att sända live kommer mina texter läggas ut i sociala media med hjälp av, Per Jerberyd, Per är med i crew som webmaster.  Björn Reich Husberg är även med innan publicering och säkerställer att våra sponsorer och partners syns på rätt. 
 

Fakta om resan:

 • Start från Stockholm tidig vår 2025. Vi kör genom Sverige, Danmark, Tyskland, Liechtenstein, Italien, Grekland, Turkiet, Iran, Pakistan, Indien, Nepal och vidare till målet Mount Everest base camp i Tibet, Kina. Som det ser ut just nu är det den säkraste vägen. Hemvägen är inte bestämd ännu, det får bli ett beslut att ta efter expeditionen på Mount Everest.  Motorcyklarna gör det möjligt att träffa invånare längs resan på spännande avlägsna platser.  
   

 • Väl i Kathmandu möter jag upp min expeditionsledare. Beräknad restid dit från Stockholm är ca 30 dagar. 
   

 • I Nepal sticker vi upp i bergen för 10 dagar trekking i Himalaya för att acklimatisera oss till 6000 meters höjd. 
   

 • Vila och återhämtning i Kathmandu. 
   

 • Nu är kroppen redo för att köra vidare till Tibet. Jag och Björn Reich Husberg på motorcykel, och expeditionsledaren åker jeep eller minibuss med andra som ska också ska till Mount Everest.
   

 • Inresan till Tibet går via bron Friendship Bridge som tar oss över floden Sun Kosi. Bron är länken mellan Kodari, Nepal och Zhangmu, Kina. 
   

 • Från Zhangmu går färden vidare upp till bergen i Himalaya. Ända upp till Mount Everest base camp. Där parkerar vi motorcyklarna bredvid vårt tält. Jag påbörjar klättringen och Björn håller kaffet varmt till min återkomst.  
   

 • Toppattacken beräknas till sista halvan i maj månad 2025. 
   

 • Motorcykel tillbaka till Stockholm med flera planerade intervjustopp.