DSC_3668_om_mig_600pixlar.jpg

Snabbfakta om Pierre

Namn: Pierre Näsman

Nationalitet: Svensk
Bor: Tyresö

Född: Linköping 1965.

Uppväxtort: Visby, Gotland.

Längd: 181,5cm
 

Militartjänstgöring: Mindykare 1984-85. KA1 Rindö, Vaxholm. Fick pris som "bästa kompis". Idag har jag avtal med hemvärnet och tillhör ett insatskompani där jag är MC Ordonnans.
 

Språk jag pratar: Svenska och Engelska.
 

Fotar med: NIKON sedan 1979. Idag använder jag mig av en Nikon D7500. Mestadels fotar jag dokumentärt, människor, äventyr och natur. 
 

Styrkor: Jag är väldigt social och stöttar alltid min familj och mina vänner. Jag ger aldrig upp och vägrar lyssna på nej-sägare. När jag har påbörjat något ger jag inte upp förrän det är klart.
 

Svagheter: Jag kan inte motstå lakrits eller glass.

Arbetserfarenhet: Jag arbetar som vaktmästare på en skola i Tyresö. Sedan mitt första jobb 1980 har jag arbetat inom många olika branscher som kock, cykelreparatör, ansvarig för en lunchrestaurang, egenföretagare, fotograf, styckmästare, IT-konsult, IT-specialist, IT-projektledare, kvalitetssäkrare, nätverkstekniker och taxichaufför i Stockholm.
 


 

Kuriosa: Jag har simmat 107 meter under vattnet på ett andetag, kan cykla enhjuling, silvermedaljgör i springskytte för Stockholmskretsen, 1997 0ch 1998 var jag med i projektet som dök och sökte efter vapnet som Olof Palme blev skjuten med 1986. Jag var även med i dykteamet som hittade journalisten Cats Falk och hennes kompis Lena Gräns i en bil 1985 som låg upp och ner på Hammarby kanals botten.
 

Jag har även deltagit som bilförare i biljakter på film. Har bland annat varit filmpolis i Hamilton 2 och i filmproduktioner av Liza Marklund, Arne Dahl, Wallander och deltagit i roliga sketcher med Partaj, Rolandz och Anna Blombergs show.
 

Jag har även dykt upp i en del reklamfilmer som Arla, Ica, Ikea, Telia, ST1 och del andra.
 

Det har även blivit lite TV. Jag har då deltagit i "Min pappa är bättre än din pappa" och i Anna Skipper's program “Du är vad du äter”.
 

Sveriges Radio har gjort ett radio program som heter "I Fokus Pierre Näsman" jag har även deltagit i en radio dokumentär som handlade om varför vissa människor pressar sina gränser och hur det påverkar känslor och lust. Det var som sagt lite kuriosa och det finns även intervjuer om du har intresse och googlar.
 

Ordspråk: If you can Dream it! You can Do it!
 

Bor: I underbara Tyresö söder om Stockholm.