Björn Reich Husberg

Project Director

+46 (0) 723 690 718

Björn Reich Husberg, 52, ägare och VD till företaget Intercontact AB som skapat konceptet Climb of Hope och Pierre2everest Expedition Fight Childhood Cancer 2025.

Björn, har tillbringat större delen av sin karriär inom internationell affärsutveckling, försäljning och organisationsledning, inklusive sponsring och partnerskap.

Björn ansvarar för allt övergripande, som att samordna insatser och åtaganden med sponsorer och partners för att nå maximalt värde för alla inblandade parter. Intercontact AB hanterar även projektets budget med transparent redovisning av insamlade medel till Barncancerfonden.


Björn startade Intercontact AB år 2011 som ett kreativt utvecklingsbolag parallellt med anställningar i olika ledande befattningar. Senast var Björn VD för PHILIPS Lumileds belysning med totalt försäljnings och agentansvar för UK, Norden och Benelux. Björn var även ansvarig för företagets sponsorsatsningar på de olika marknaderna. Exemplevis med Porsche Carrera CUP i England där många segrar och framgångar publicerats över hela Europa som möjliggjort stallets framgång. Win-win med strategisk produktplacering och ökad varumärkeskännedom med positivt resultat på sista raden i kombination med ökade marknadsandelar. Intercontact har i huvudsak tre affärsområden för verksamheten, som nu kommer Climb of Hope till godo. Affärsutveckling, Försäljning och Innovation. Framtagning av affär, sälj och marknadsplan. Värdegrund och logotypes, färg och formspråk som håller ihop hela affärsidén från vision, målformulering och lönsamhetsanalyser. Organisationsledning. G2M (Go to Market) få fart på produkt och försäljning. Innovation inriktad på IOT (Internet of Things) med särskilt fokus på hållbarhetslösningar.

Ett av eventets hashtag är #wemakeithappen

Make it happen är Björns mantra och personliga framgångsnyckel. Det handlar om att ta äkta actions för att konkretisera och nå de olika mål som avses. Med Climb of Hope gör vi det tillsammans - We Make It Happen.

Björn Reich Husberg följer med Pierre Näsman till Mount Everest.

Björn har genomfört flera Vasalopp, crawlat Vansbrosimmet, sprungit Lidingöloppet, cyklat Vätternrundan och sprungit otaliga ultrarundor. Tävlat i triathlon, tennis och kampsport. Otaliga skador har lugnat ned drivet att utmana kroppen till bristningsgränsen. Att bestiga Mount Everest är inte att tänka på. Däremot följer Björn Reich Husberg med Pierre Näsman på egen motorcykel, sida vid sida hela vägen till base camp genom 13 länder för att göra Climb of Hope till en insamlingsrunda lokalt i de olika länderna och hands-on optimera sponsorers och partners maximala ROI. (Return of Investment)